Rota Palagruzona

Tradicionalna regata Komiža - Palagruža

DRUGI DAN  "REGATA HVAR - VIS"

Utorak, 22.lipnja 

Dan je osvanuo sa snažnom burom koja je zabijelila Viški kanal. Na jutarnjem sastanku kapetana dogovoreno je da  se odustane od partence u dogovoreno vrijeme – 9:30 i da pričekamo hoće li bura bar malo popustit. 

Dolazi iz Staroga Grada limena glazba i počinje na rivi promenadni koncert. Nažalost u toj svečanoj atmosferi koju su podigli Starograjani svojom svirkom nije moguće isplovit. Koncert već traje čitav sat, ali bura ne popušta. Svira ona svoju pjesmu s pobješnjelim morem Viškog oceana kako Višani znaju nazvati olujno more Viškog kanala. 

 Brodovi  Rote palagruzone u Hvarskoj luci

(foto Boris Kragić) 

U 12:00 svi brodovi kreću prema Paklenim otocima, točnije prema 4 milje udaljenom otočiću Vodnjok gdje je određen start. U točno u 13:50 sirena sa glisera Ministarstva poljoprivrede „Jastog“, gdje se nalazi sudački odbor regate, označen je start prema Visu. Falkuša Comeza-Lisboa uhvatila je dva krata jedra jer je bura još uvijek silovita, a leut Jaruh kreće hrabro s punim jedrom. Kuter Bente Dorte kreće sa svim jedrima. To je najveći brod u regati i njemu upravo ovakvo vrijeme najviše odgovara.  Neki brodovi odustaju od regate i pale motore na putu prema Visu. Fotografi na gliseru Plovputa imaju priliku da naprave izuzetne fotografije sraza broda i mora. 

Posljednja regata komiških falkuša održana je na Dan svetoga Antuna 13. Lipnja 1937.n godine. Nakon 74 godine odnosno 22.06.2010 u 13:50 ponovo krenula obnovljena Rota Palaguzona startom  brodova iz Hvara prema Visu po vrlo teškom moru i tramuntani, ali već nakon starta dio ih je morao odustati na preporuku organizatora.

Već malo poslije starta falkuša „Comeza-Lisboa“ osjetila je snagu valova Viškog kanala (foto Ivo Pervan) 

Na put iz Hvara prema Visu krenula je i kaštelanska karavela „Santa Maria“ Fabjana Klaića. Ova umanjena replika Kolumbove „Santa Marie“ bila je prava atrakcija Rote Palagruzone, ali jedino je sudjelovala u prvoj regati zbog havarije s motorom zbog čega je morala odustati od daljnjeg natjecanja. Bilo je impresivno vidjeti kaštelansku karavelu kako se bori s valovima u uzavrelom moru Viškog kanala.

 Replika Kolumbove „Santa Marie“ iz Kaštela

(Foto Ivo Pervan)

„Santa Maria“ nadomak Viške luke

(foto Ivo Pervan) 

 Falkuša „Comeza-Lisboa“ prestiže danski kuter „Bente Dorte“

(foto Ivo Pervan) 

Tri milje prije cilja Comeza-Lisboa stavlja veliki flok i tek sada kreće punom brzinom prema cilju te prestiže Bente Dorte i juri prema Jaruhu koji se opasno udaljio. Murterin lete k cilju punim jedrom razapetim na dvanaestmetarskoj lantini. Majstorstvo Murterina u jedrenju rezultat je obnovljene tradicije koju je potakla regata „Latinsko idro“ na kojoj je konkurencija među sedamdesetak leuta i gajeta razvila umijeće jedrenja koje impresionira.

 Falkuša Comeza-Lisboa kasno je podigla flok da bi u finišu uspjela stići murterskog „Jaruha“

(foto Dinko Božanić) 

Na ulazu u Višku luku Comeza-Lisboa je iza sebe ostavila sve konkurente osim jednoga: murterski leut Jaruh stiže na cilj prvi, točno u 15:08:10, a Comeza-Lisboa u 15:08:45. Treći brod Bente Dorte na cilj stiže u 15:14:50. Žestoka bitka između tri jedina konkurenta završila je pobjedom murterskog Jaruha pod zapovjedništvom kapetana Željka Jerata. Murterska škola jedrenja ovdje je također slavila pobjedu nad favoritom komiškom falkušom Comeza-Lisboa.

 „Comeza-Lisboa“ i „Jaruh“ u finišu utrke ulaze u cilj s minimalnom razlikom u korist murterskog leuta

(foto Ivo Pervan) 

Cilj je bio poluotok Prirovo. Finiš je bio dramatičan. Comeza –Lisboa imala je znatno veću brzinu u viškoj luci od Jaruha, ali prednost murterskog Jaruha bila je nenadoknadiva. Posada „Jaruha“ slavila je zasluženu pobjedu.

 Murterski leut „Jaruh“ ulazi prvi u viški porat.

(foto Ivo Pervan) 

Kada smo vidjeli fotografije prve etape Rote Palagruzone valja reći da su svi oni koji su se usudili preploviti „Viški ocean“ po uzavrelu moru uz žestoke refule bure svi odreda pobjednici ove regate – morski vuci koji su osjetili izazov pučine i na nj dostojno odgovorili.

 Slovenac Tomaž Kortnik sa gajetom RG 985 probija po olujnom moru prema Visu

(foto Ivo Pervan) 

 Veliki valovi u Viškom kanalu omogućili su snimateljima nevjerojatne snimke

(foto Ivo Pervan) 

U nemogućim uvjetima sraza čovjeka i mora, hrabre posade brodova borile su se s teškim morem i tramuntanom te je prva etapa od 10 nautičkih milja od Hvara do Visa bila pravi ispit za sve sudionike prije osvajanja pučinske Palagruže.

 Brodovi na cilju poslije prve etape regate u viškoj luci

(foto Boris Kragić) 

Druženje je nastavljeno u hotelu Tamaris na viškoj rivi gdje je gradonačelnik Ivo Radica priredio ručak za članove posada svih brodova, a navečer je na improviziranoj bini priređen koncert domaćih glazbenika te su proglašeni pobjednici prve etape regate. 

U Visu se nastavlja druženje posada na ručku u hotelu Tamaris koji za goste priređuje gradonačelnik Ivo Radica. Navečer na otvorenoj bini na rivi uz koncert viških glazbenika proglašuju se pobjednici prve etape regate: „Jaruh“ u kategoriji leuta, „Comeza-Lisboa“ u kategoriji falkuša, „Bente Dorte“ u kategoriji ostali brodovi. Leut „Jaruh“ je  cilj prošao u 15:08. Svega 35 sekundi nakon leuta „Jaruh“ cilj je prošla i komiška falkuša „Comesa-Lisboa“ pod vodstvom kapetana Tonka Božanića Grujeta, a treći je kroz cilj prošao kuter „Bente Dorte“ pod vodstvom kapetana Krešimira Vidasa u 15:14. 

Posebno valja istaknuti uspjeh leuta „Slobodna Dalmacija“ pod zapovjedništvom Amerikanca Jamesa Bendera i sa svojom dječjom posadom došao je na cilj četvrti u 15:30:40. Humani čin uključenja djece u posadu iz doma za djecu bez roditeljske brige Maestral iz Splita posebno je vrijedan pažnje i divljenja. Možda će nekima od njih ovaj događaj biti ne sam biti lijepa uspomena već i sudbina. Čin poduzetnog i hrabrog kapetana Jamesa Bendera zaslužuje javnu pohvalu.

 

Skiper iz New Yorka James Bender sa posadom djece iz doma “Maestral” na leutu “Slobodna Dalmacija”

(foto Vojko Bašić)